Viikonlopun tuloksia maailmalta, Raymond Ford ansaitsee erikoismaininnan kovuudesta!

EBU European Super Welter (vacant)
Abass Baraou 14-1-0 VS Sam Eggington 34-8-0
Voittaja:

Abass Baraou PSt 117-111,  117-112   ja 114-114

Pääottelun kohdalla varoittelinkin tästä: Sam Eggington nousi kehään suosikkina, mutta Baraou tulee olemaan kova ja hän otti jälleen voiton vieraskehässä.

BBBofC Southern Area Super Middle (vacant)

Kacper Meyna TKO 1

Robert Heleniukselle kahteen kertaan keskeytystappion kärsinyt Adam Kownacki iskettiin jälleen keskeytyskuntoon, nyt ekassa erässä.

Ottelussa oli panoksena raskaansarjan Puolan mestaruus.

Vastassa oli 24 -vuotias Kacper Meyna.
Adam Kownackille kirjattiin viides tappio putkeen, nyt olisi aika keksiä muuta tekemistä. Tappioista neljä on tullut ennen täyttä aikaa. Pääosa on varsin korkean tason otteluita, mutta siltikin: rajansa kaikella.

TKO 1

Puerto Ricossa oli tarkoitus iskeä naisten MM -ottelu, mutta ottelu peruuntui viime hetkellä. Amanda Serranon kerrotaan kärsineen silmävammasta. Outo juttu.

Jake Paulin otti jälleen voiton, mutta en vaivaa itseäni sen ottelun tiimoilta enempää. Tulos on se mitä sovitaan näin nätisti laitettuna.

Veronassa nähtiin kovia otteluita.
Illan toisessa pääottelussa iskettiin IBF -liiton höyhensarjan tittelistä.

Mestarina oleva Meksikon Luis Alberto Lopez oli haastajalle liian vahva.

Lopez esitti räjähtäviä iskujaan hieman omintakeisella tyylillä.

Jo toisessa erässä haastaja Reiya Aben silmä alkoi muurautua umpeen. Hän ei kyennyt uhkaamaan mestaria, vaan tyytyi kohtaloonsa.
Vasenkätinen Reiya Abe iski nyt ekaa kertaa kotimaansa ulkopuolella, edellisessä ottelussaan hän kukisti Kiko Martinezin, mutta kuten sanoin: Luis Alberto Lopez esitti ylivoimaista nopeutta ja oli fysiikaltaan väkivahva.

Illan toinen MM -ottelu oli hurja.
kahden vasurin kohtaaminen, joista molemmat nousivat ekaa kertaa MM -otteluun.
Suosikkina kehään kipusi Uzbekistan Otabek Kholmatov ja vastassa oli Usa:n Raymond Ford.

Otabek Kholmatov pääsi iskemään tästä vapaana olevasta tittelistä siten, että vuoden 2023 alkupuolella hän kuritti aiemmin voittamatonta brittiä, Patrick Wardia pahan päiväisesti.
Kholmatovin piti päästä vakuuttavan voittonsa jälkeen haastamaan britti-iskijä Leigh Wood, mutta Wood vapautti WBA:n tittelin päättäessään nousta painoissa ylöspäin seuraavaan painoluokkaan.

Kun WBA:n titteli vapautui, oli selvää, että Top Rankin kanssa sopparin tehnyt Kholmatov siitä iskee ja hänelle vastustajaksi valikoitui nuori New Jerseyn Ford (14-0-1, 7 KOs).

Kholmatov aloitti MM -ottelun vakuuttavasti, mutta yllättävää oli, että miten jäätävän kova onkaan Raymond Ford.

Raymond Ford otti vastaan kovia iskuja, mutta ei 7-8 erän aikana ottanut juurikaan taka-askelia. Hän oli päättänyt taistella mestaruudesta kaikin voimin.

Ottelussa nähtiin hienoja hetkiä molemmilta, Kholmatov ehkä kärsi hieman siitä, että vastassa on vasuri, kun taas graniittisen kova Ford tuntui pitävän asetelmasta.

Kholmatov oli ottelun päätöshetkellä erän 12 lopulla niukasssa pistejohdossa kahden tuomarin papereissa, mutta hän ei selvinnyt ottelun loppuun asti.

Ottelun 8-9 erästä eteenpäin Ford osui entistäkin rajummin ennakkosuosikki Kholmatoviin. Hän sai menemään perille kovaa jabia, etummaisen käden ylökoukkua, kuten myös uppareita.

Kholmatov putosi tai kaatui kanveesille erässä 12, mutta tilanteesta ei tullut luvunlaskua. Kholmatov oli ennen sitomisesta tullutta kaatumista sekaisin iskusta, mutta ottelu jatkui heti kun kaatunut kaveri oli taas jalkeilla.

Kholmatov oli jaloilleen päästyäänkin selvästi sekaisin ja Ford käytti tilanteen hyödyksi. Hän iski ennakkosuosikin keskeytyskuntoon vain joitakin sekunteja ennen ottelun päättymistä! Aikaa oli itseasiassa jäljellä vain seitsemän sekuntia, kun tämä spktaakkeli tuli päätökseensä!

Kholmatov kohtasi nyt niin kovan kaverin, että sitä on vaikea kuvailla.

Ford tuskin antaisi periksi koskaan, hän oli sitkeä, haava silmän alla hän taisteli ja uskoi loppuun asti siihen, että Kholmatov on voitettavissa.

Se vaati sen, että Ford joutui ottamaan 12 -erää hurjia tällejä vastaan, toki niitä otti Kholmatovkin.

Sanoisin, että aivan joka vuosi ei näin rajuja matseja voi ottaa, ehkä kerta elämässä riittäisi!

Molemmilla ottelijoilla on takanaan menestystä myös Olympiatyylin puolella, mutta Raymond Fordin kovuudella varustettuja kavereita näkee harvemmin.