Viikonlopun otteluita: Lomachenko haastaa Haneyn

20.5.2023 MGM Grand, Las Vegas

IBF World Light
WBA Super World Light
WBC World Light
WBO World Light

Devin Haney 29-0-0 VS Vasyl Lomachenko 17-2-0

WBO World Super Fly (vacant)
Junto Nakatani 24-0-0 VS Andrew Moloney 25-2-0

Light
Raymond Muratalla 17-0-0 VS Jeremia Nakathila 23-2-0

super feather
Oscar Valdez 30-1-0 VS Adam Lopez 16-4-0

Middle
Nico Ali Walsh 8-0-0 VS Danny Rosenberger 13-9-4

Las Vegasissa isketään viikonlopun päätapahtuma.

Pääottelussa on odotettu kohtaaminen, sillä kevytsarjan kiistaton mestari Devin Haney laittaa tittelinsä likoon ja tulee kohtaamaan todella kovanluokan haastajan Vasyl Lomachenkon!

Ukrainen Vasyl Lomachenko on ollut mestarina kolmessa painoluokassa, ammattikehissä hän on kärsinyt kaksi tappiota. Yhden tappioista juurikin tässä painoluokassa.

Itse löin vetoni nuoremmalla, nopealla ja ulottuvalle Las Vegasissa asustavalle Haneylle, mutta saatan jälleen hävitä pienen panokseni. Lomachenkon tasoista kaveria ei kannata laskea pelistä pois ennenkuin on pakko.

Lomachenko on nyt kolmen ottelun voittoputkessa, mutta samaan aikaan on todettava, että hänen kotimaansa on edelleen Venäjän aloittaman sodan kourissa. Sillä on varmasti vaikutusta legendan tekemiseen, ainakin murheita ja ikäviä uutisia on mielessä päivittäin.
Toivotaan, että Lomachenko on kaikesta huolimatta elämänsä vireessä, sillä puolivaloilla tätä ottelua ei voiteta.

Osa on maininnut, ette Haney ole erikoinen mies, mutta todellisuudessa hän on kuitenkin kiistaton mestari. Hän on myös edelleen voittamaton ja tulee otteluhetkellä olemaan reilustikin painavampi mies kehässä. Mitä se sitten vaikuttaa, jää nähtäväksi.

Selvää on, että Lomachenkon on päästävä iskuetäisyydelle ja ohitettava Haneyn jabi..se ei ole helppo tehtävä, mutta ei ehkä mahdotonkaan.
Vasenkätinen Lomachenko on tullut aiemmin tunnetuksi sähäkästä jalkatyöstään ja ilmiömäisestä taidostaa. Myös hänen etukäden käyttö on ollut taitavaa ja nyt sille olisi käyttöä.
Ulottuva Haney on puolestaan ollut otteluissaan aina kovassa vedossa, eikä hän ole helposti yllätettävissä.

Miesten recordeista löytyy myös yhteinen vastustaja ja hänhän on ex-mestari Jorge Linares.

Haney otti hänestä aika niukasti pistevoiton vuonna 2021, kun taas Lomachenko iski hänet keskeytyskuntoon erässä 10. Vuosi oli 2018 ja myös Lomachenko otti luvut tuossa kohtaamisessa.

Miesten edellisistä otteluista voisi sanoa sen, että Haney takoi hienot voitot kahdesti putkeen Australian George Kambosos Jr:ista..joka puolestaan oli aiemmin voittanut usean liiton mestaruudet Teofimo Lopezilta..eli samalta mieheltä, kuka otti voiton aiemmin Lomachenkosta.
Myös Edis Tatli kohtasi Lopezin, joten kovassa seurassa Tatli on esiintynyt.

Lomachneko kohtasi 2021 jo uransa ehtoopuolella iskeneen Richard Commeyn ja vuonna 2022 varsin tuntemattoman Jamaine Ortizin.

Jamaine Ortizin kohtaaminen jätti ilmaan kysymysmerkkejä Lomachenkon tasosta, sillä hän joutui todella tiukille tässä ottelussa. Vain raju loppukiri takasi voiton Lomachenkolle..oikea-vasen-oiken yhdistelmä oli se, jolla Lomachenko muistaakseni alkoi osumaan ja se toi lopulta voiton.

Ortiz ei ole muita tämän tason miehiä kohdannut, joten suurempaa vertailua hänen tasostaan ei saa siltä pohjalta tehtyä. Hyvä Ortiz oli ja nopea, se on selvää..tai sitten Lomachenko ura alkaa painua ilta-aurinkoon.

Lomachenko on iskenyt nyrkkeilykehässä pitkältä yli 400 -ottelua, takana valtava määrä harjoittelua, joten se saattaa myös kuluttaa miestä.

Ikää Lomachenkolla on ”vasta” 35 -vuotta..mutta nyrkkeilyssä on myös katsottava muutakin, kuin fyysistä ikää. Joskus kokemus auttaa menestymään, mutta kun sitä on liikaa, se kääntyy vastaan..ikävä kyllä.

Viikonloppuna kuitenkin selviää mikä on pelin henki!

Toivon Lomachenkolle onnistumista, mutta on tässäkin yhteydessä sanottava, että olen nähnyt kymmenien legendaaristen ottelijoiden ankaria tappiota uran loppupäässä…toki myös uskomattomia voittoja on, jotka muistataan ikuisesti.

Ulkomuistista maalaan tietty myös kauhukuvia:)
Sugar Ray Leonard oli samaa ikäluokkaa kohdatessaan Terry Norrisin, se oli karmeaa kyytiä ikääntyneelle legendalle…De La Hoya oli samaa ikäluokkaan, kun Manny Pacquiao rökitti hänet pahanpäiväisesti..No, esimerkkejä löytyy..ei ehkä suoraan verrannollisia..esim: edellämainut vetivät itseään painoissa alaspäin ikämiehenä ja muutakin eroa oli..SRL puolestaan tuli otteluun vuosien tauolta jne..mutta: jotenkin itsellä on nyt sellainen tunne, että Lomachenko ottaa takkiinsa..toivottavasti olen väärässä.

Toivoisin, että Lomachenko onnistuisi yrityksessään nousta kiistattomaksi mestariksi, ottaisi uran loppuun vielä pari isoa matsia ja vetäytyisi kehistä ajoissa.

Hänenkin tekemisestä nojaa vankasti nopeuteen ja ennenkaikkea jalkojen nopeuteen.. ja jos se nopeus/kimmoisuus jaloista alkaa hitusenkin hävitä…se voi olla lopun alkua.

Pidemmittä höpinöittä, onnea miehille otteluun!
Toivotaan että tästä tulee puhdas ja huikean jännittävä kohtaaminen.

Illassa on mukana myös muita kiinnostavia otteluita, kuten myös nuorten lupaavien iskijöiden esiin marssia: Fernando Vargasin, tuon lujan ex-mestarin poika on mukana: Emiliano Vargas iskee kevytsarjassa.

Nico Ali Walsh iskee keskisarjassa ja on edelleen voittamaton, hän taas on Muhammad Alin lapsen lapsi.

Muitakin voittamattomia alta 20 -vutiaita tai hitusen yli olevia nuoria miehiä on mukana, ehkä heistä joku nousee jonainpäivänä pääotteluun..aika näyttää.

Sat 20, May – 3Arena, Dublin

BF World Super Light
IBO World Super Light
WBA World Super Light
WBC World Super Light
WBO World Super Light
Chantelle Cameron 17-0-0 VS Katie Taylor 22-0-0

IBO World Super Welter
Dennis Hogan 31-4-1 VS James Metcalf 24-2-0

WBA World Super Welter
Terri Harper 13-1-1 VS Cecilia Braekhus 37-2-0

light
Gary Cully 16-0-0 VS Jose Felix 39-6-1

Boxing Union of Ireland Celtic Heavy
Thomas Carty 5-0-0 VS Jay McFarlane 14-7-0

Dublininssa isketään kovanluokan tapahtuma, Katie Taylor tulee nousemaan siellä uuteen painoluokkaan.

Katie Taylor tulee haastamaan ylemmän kevytsarjan kiistottoman mestarin Chantelle Cameronin.
Northamptonin Cameron on haastajan tavoin voittamaton.
Naiset ovat iskeneet yhteen vuosia sitten (2011) Olympiatyylin puolella, silloin Taylor oli parempi pistevoiton turvin.

Tähän otteluu kevytsarja entinen hallitsijatar Katie Taylor nousee vedonvälittäjien suosikkina..mutta kuten aiemmin on sanottu: Automaattimasta voittoa se ei tule takaamaan.
Taylor on kokoneempi ja hänen recordinsa on kovempaa tekoa, mutta nyt otellaan uudessa, korkeammassa painoluokassa. Jännittävä matsi on tulossa.
Taylor on naisista nopeamman oloinen, mutta Chantelle Cameron iskee tukevasti ja ottelee myös pelottomasti.

Illassa on mukana myös Terri Harperin ja Cecilia Braekhusin kohtaaminen.
Harper on noussut painoissa ylemmästä höyhensarjasta ylempään välisarjaan, hän on Katie Talorin tavoin Eva Wahlströmin entisiä vastustajia.
Nyt Harper iskee kuitenkin varsin isossa painoluokassa. Hän on noussut mestariksi myös uudessa painoluokassaan ja nyt hän puolustaa WBA:n titteliään ekaa kertaa.
Haastajana kehään kipuaa Norjan Cecilia Braekhus.
Cecilia Braekhus on välisarjan entinen kiistaton mestari, mutta hän hävisi tittelinsä Jessica McCaskillille vuonna 2020.
Vuonna 2021 Jessica McCaskill iski uusinnan Braekhusin kanssa, mutta tulos pysyi samana. Braekhus kärsi uransa toisen tappion.

Nyt 41 -vuotiaana Braekhus saa vielä tilaisuuden nousta mestariksi sarjaa raskaampana, helppoa voittoa ei ole tarjolla.

Sat 20, May – Monza, Lombardia

EBU European Bantam
Alessio Lorusso 21-4-2 VS Thomas Essomba 11-8-1

Italian varsin täyteen tatuoitu vasuri Alessio Lorusso puolustaa EBU kääpiösarjan titteliään.
Hänet haastaa Kameronista lähtöisin oleva Thomas Essomba.

Thomas Essomban listalla on tappioita, mutta ne ovat tulleet ihan ok iskijöille. Essomba on iskenyt kaksissa Olympialaisissa ja mestarin tavoin vasuri.

Taitava Alessio Lorusso nousee kehään suosikkina, mutta tästä voi tulla vaikeakin ottelu.

Sat 20, May – Opera i Filharmonia Podlaska, Bialystok

cruiser

Krzysztof Wlodarczyk 61-4-1 VS Sylvera Louis 9-8-0

Crusierin entinen maailmanmestari, kotikehässäan nyt otteleva Krzysztof Wlodarczyk yrittää pysyä voittojen tiellä.

Hän saattaa kytätä edelleen paikkaan isomman rahan otteluihin, nyt hän on iskenyt kahdeksan voittoa putkeen.
Voitettuna on mm: Romanian Alexandru Jur, eli sama kaveri, joka otti voiton Juho Haapojasta vuonna 2017.
”Diablo” Wlodarczyk on 41 -vuotias, takana on pitkä ura. Katsotaan löytyyko ex-mestarille vielä paikka isommassa ottelussa vai tyytyykö mies ottelemaan selkeästi huipun taustalla.

Sat 20, May – Park Theatre, Cranston

Light heavy
James Hagler Jr 3-1-0 VS Leonardo Ladeira 2-8-0

James on Marvelous Marvin Haglerin lapsen lapsi