Uutiset

Viikonlopun otteluita, Las Vegasissa rytisee..Davis kohtaa Garcian

Sat 22, Apr – G2A Arena, Jasionka 953, Rzeszow

WBC BRIDGERWEIGHT (Vacant) : 90.718 – 101.605 KG
Lukasz Rozanski 14-0-0 VS Alen Babic 11-0-0

EBU European Cruiser (vacant)
Michal Cieslak 23-2-0 VS Dylan Bregeon 12-2-1

EBU European Super Bantam
Laura Grzyb 8-0-0 VS Maria Cecchi 8-1-0

heavy
Martin Bakole 18-1-0 VS Thor Shevadzutskyi 10-0-0

Puolassa isketään useamman titteliottelun ilta. Mukana suht uuden painoluokan eli BRIDGERWEIGHT:in WBC-liiton ottelu, jossa vastakkain ovat voittamattomat miehet.


Vapaasta tittelistä pääsee iskemään kotikehän Lukasz Rozanski, hänet kohtaa Croatian Alen Babic.

Molemmat miehet iskevät nukuttavasti, uskoisin että luvassa on tasainen kamppailu!

Molemmat miehet ovat iskeneet myös raskaassa sarjassa, mutta nyt siis tässä uudessa WBC:n lanseeraamassa painoluokassa, joka sijoittuu cruiserin ja raskaansarjan väliin.


En ota nyt siihen kantaa, että onko tämä uusi painoluokka tarpeellinen vai ei. Miehet ovat nykyisin isoja raskaassa sarjassa..mutta silti.

Illassa on mukana myös cruiserin EM -ottelu. Nyt vapaana olevasta tittelistä iskevät kotikehän Michal Cieslak ja Ranskan Dylan Bregeon.

Tässä ottelussa Cieslak nousee kehään suosikkina.


Bregeon on Ranskan mestari, mutta hän on aiemmin hävinnyt sekä EBU-Eu, että EBU -titteliotteluissa.

Vuonna 2021 hän hävisi selvästi pistein kovalle Chris Billam-Smithille ja EU -ottelussa samana vuonna hänet kukisti Fabio Turchi.

Se ottelu oli pistein valossa tasaisempi. Recordin valossa voi pitää jopa ihmeenä, että yli vuoden ottelutauolta kehään palaava Bregeon EM -otteluun on päässyt.

Michal Cieslak on puolestaan on otellut pariinkin kertaan MM -ottelussa, mutta niissä tappiot. Ensin Ilunga Junior
Makabulle WBC ja sitten Lawrence Okolielle WBO:n ottelussa. Tappioiden jälkeen hän on napsinut pari voittoa ennen täyttä aikaa.

Myös naisten EM -ottelu on mukana kortilla. Siinä otellaan ylemmässä kääpiösarjassa vapaaasta tittelistä. kotikehän Laura Grzyb tulee kohtaamaan Italian Maria Cecchin. Suomen Anssi Peräjoki toimii tässä ottelussa kehätuomarina, arvostelutuomarina pääottelussa, joka siis MM -ottelu!

Sat 22, Apr – Cardiff International Arena, Cardiff

IBF World Super Feather
Shavkatdzhon Rakhimov 17-0-1 VS Joe Cordina 15-0-0

BBBofC British Light
Gavin Gwynne 15-2-1 VS Craig Woodruff 12-6-1

IBF European Cruiser
Jordan Thompson 14-0-0 VS Luke Watkins 16-2-0

feather
Skye Nicolson 6-0-0 VS Linda Laura Lecca 15-6-2

Motorpoint Arena Cardiffissa, Walesissa on ottelupaikkana, kun IBF- liiton ylemmän höyhensarjan mestari Shavkatdzhon Rakhimov kipuaa kehään.

Hänet haastaa Walesin oma mies, ex-mestari Joe Cordina.
Kovaa iskevänä vasurina tunnettu Rakhimov puolustaa nyt titteliään ensikeraa, voittamattomalle Cordinalle tämä on valtaisa mahdollisuus nousta uudelleen mestariksi.

Cordina on ollut mestarina aikaisemmin. Hän menetti tittelinsä, koska hän ei puolustanut titteliään ajoissa loukkaantumiseen vedoten.

Nyt Cordina saa uuden mahdollisuuden ja hän meinaa sen käyttää.

Cordina keroo, että hän pitää itseään yhä mestarina, hän ei ole hävinnyt titteliään ottelussa vaan muista syistä..ja nyt on tullu aika lunastaa titteli takaisin. Cordina nousee kehään pienoisena suosikkina vedonvälityksessä..mutta helppoa ottelua ei ole luvassa.

Rakhimov on syntyisin Tadžikistanista, mutta nykyisin mies asuu ja harjoittelee Los Angeles..missä muualla kuin Wild Card Gymillä Freddie Roachin valvovan silmän alla.


Freddie Roachin arvioi, että hänen suojattinsa ottaa pistevoiton tai jopa lyä Cordinan unille ottelun loppupuolella.

Itse taidan luottaa Cordinan taitoon, toivotaan että mies on kuntoutunut käsivammastaan.

Illassa on mukana myös muita laatumatseja, IBF European Cruiserin matsissa kehään mestarina nousee 198 -senttinen ja luisevasti iskevä Jordan Thompson.

Hän tulee kohtaamaan Luke Watkinsin. Molemmat kaverit ovat kovia britti-iskijöitä.

Luke Watkinsin recordista löytyy pari tappiota, hän on tosiaan kohdannut kovia nimiä..mutta vuosia sitten.

33 -vuotias Watkins on entinen kansanyhteisön mestari, hän hävisi tittelinsä vuonna 2018 Lawrence Okolielle..joka on nykyisin maailmanmestarina WBO -liitolla. Vuoden 2019 jälkeen Watkins on otellut vain kahdesti, joten ehkä hän on tarkkaan valittu ja vielä ihan hyvä päänahka Thompsonille.

Sat 22, Apr – T-Mobile Arena, Las Vegas

super light
Gervonta Davis 28-0-0 VS Ryan Garcia 23-0-0

WBA World Super Middle
David Morrell 8-0-0 VS Yamaguchi Falcao 24-1-1

super middle
Bektemir Melikuziev 11-1-0 VS Gabriel Rosado 26-16-1

middle
Elijah Garcia 14-0-0 VS Kevin Salgado Zambrano 15-1-1

middle
Fiodor Czerkaszyn 21-0-0 VS Elias Espadas 22-5-0

Viikonlopun päätapahtuma isketään T-Mobile Arenalla Las Vegasissa.

Pääottelussa nähdään voittamattomien, todella kovien nimimiesten kohtaaminen. Vastakkain nimittäin on Gervonta Davis ja Ryan Garcia.

Ottelu isketään sovitusti 136 paunan painoissa ja sopparissahan oli mukana myös pykälä tankkausta ajatellen.

Otteluaamuna miesten on oltava alle 146 paunan painoissa.

Kiloissa rajat ovat seuraavanlaiset: Ottelun painoraja on siis n.61.7 Kg ja otteluaamun punnituksessa oltava alle 66.2 Kg.
Kevytsarjan painoraja olisi ollut -61.2 Kg, joten vähän sitä raskaampana otellaan.

Marylandin taitava ja kovaa iskevtä vasuri Gervonta Davis vaati tankkauspykälän tähän otteluun ja se onkin täysin hänen etunsa.

Davis nimittäin on uransa alkutaipaleella otellut höyhensarjan painoissa. Eka maailmanmestaruus tuli ylemmässä höyhensarjassa vuonna 2017.

Davis on saavuttanut urallaan kolmen painoluokan mestaruudet, hän on käväissyt yhden titteliottelun ajan myös ylemmässä kevytsarjassa -63.5 Kg.


166 -senttinen Davis on miehistä luonnostaan pienempi, sillä Garcia on peräti 178 -senttinen.

24 -vuotias Garcia on miehistä selvästi pidempi ja ulottuvapi. Hän on myös nuorempi, joskin molemmat ovat iän puolesta nuoria miehiä edelleen.

Myös Garcia on vuosia sitten otellut jokusen matsin ylemmän höyhensarjan painoissa, mutta viime vuosiin asti hän oli kevytsarjan painoissa.

Parissa viimeottelussaan Garcia on otellut ylemmässä kevytsarjassa, näissä hän on esiintynyt uuden valmentajansa Joe Goossenin avustamana.

Jännittävä ottelu on tulossa, molemmilla miehillä on jo olympiatyylin puolelta yli 200 -ottelun kokemus..tosin tässä on nuorena ja lapsena isketyt matsit mukana..ei pelkästään yleisen sarjan otteluita..

Ammattikehissä molemmat ovat voittamattomia.

Davis nousee kehään omana suosikkina, sillä pidän häntä taidollisesti huomattavastikin parempana.

Garcia on kuitenkin iso ja hän iskee todella sähäkästi.

Hän on onnistunut urallaan tyrmäämään Olympiakultaakin saavuttaneen Englannin Luke Campbellin..joka muuten on ”Tank” Davisin tavoin vasuri.

Garcia on ollut hyvässä vireessä.


Joe Goossenin valmennusopit saattavat tähdätä agressiiviseen tapaan otella..se taas sopii hyvin myös Davisille..jos mies on lähelläkään sitä kuntoa, mitä hän parhaimmillaan on ollut.

Davis nimittäin on taitava myös puolustuksessaan ja hän kykenee tajunnan räjäyttäviin vastaiskuihin.


Garcian pienenä miinuksena voisin sanoa, että hän ottelee aika pystyssä ja myös leuka ylväästi ylhäällä..ja se voi koitua pahimmillaan kohtaloksi..Luke Campbellista puhuimme aiemmin ja hän muuten iski Garcian luvulle ottelun toka erässä.

Sellainen asia on tietenkin huomioitava, että Davis on joutunut viimeotteluissaan aika koville..toki hän on voittajana selvinnyt maaliin..mutta myös häneen on osunut ehkä totuttua helpommin. Onko mies siis hiipumassa parhaastaan, se jää nähtäväksi.

Sillä jos Garcia nostaa tasoaan ottelu ottelulta ja Davis hiipuu edes hitusen, niin sillä on todellakin merkitystä tulevaa ottelua ajatellen.

Jännitys kasvaa, toivotaan että saadaan aikaan hyvä ottelu!’