Uutiset

Tuloksia Las Vegasista, Lopez vs Ortiz

Thu 8, Feb – Michelob Ultra Arena, Las Vegas

WBO World Super Light

Teofimo Lopez 19-1-0 VS Jamaine Ortiz 17-1-1
Voittaja:
Teofimo Lopez PST 117-111, 115-113, 115-113

Light
Keyshawn Davis 9-0-0 VS Jose Pedraza 29-5-1
Voittaja:
Keyshawn Davis TKO 6

Super Light
Abdullah Mason 11-0-0 VS Benjamin Gurment 8-0-3
Voittaja:
Abdullah Mason KO 2

Pääottelu:
Lopezille voitto varsin pitkäveteisen ottelun päätteeksi.
Ortiz otteli vasurina, liikkui kuin rasvattu salama, piti etäisyyttä yllättävänkin vaivattomasti..mutta mestaruusottelussa olisi tarvittu lisää selkeitä osumia, joilla on jonkinlaista vaikutusta. Ortiz osui ehkä määrällisesti jopa useammin, mutta kevyellä kädellä ja ehkä sittenkin liian hätäisesti.

Lopez painosti alusta loppuun, vika erässä vimmatusti..mutta Ortiz oli liian liukas kovien iskujen maalitauluksi. Lopez joutui huitomaan ilmaan lähes joka erässä, hän ei kertakaikkiaan meinannut tavoittaa nopeaa Ortizia. Lopezin sitkeä yritys kuitenkin palkittiin, kova painostus ja muutamat hyvät osumat, myös vartaloon, toivat tuomareiden papereihin riittävästi erävoittoja.

Odotin, että Ortiz lisää lyöntimääriä ja alkaa haastaa Lopezia kovempaan iskujen vaihtoon, mutta sitä ei tapahtunut. Ortiz vältteli kovaa kontaktia ja tähän on varmasti syynsä. Lopez iskee kovaa jos paikoilleen jäät. Ja ehkäpä Ortiz tunsi hallitsevansa ottelua liikkuvalla tyylillään.

Lopez ei selvästikään nauttinut Ortizin liikkumisesta, eikä liukkaudesta. Ikäväähän se on, kun iskut jäävät vajaaksi tai halkovat ilmaa. Lopezin jalkatyö vaikutti ekaa kertaa jopa hieman kömpelöltä. Kun jalkojen nopeus ei riitä, se vaikuttaa kaikkeen. Etäisyys ja ajoituskin olivat usein pielessä..Ortiz oli näppärä ja liukas vain kovat osumat jäivät näkemättä..itseasiassa kumpikaan ei osunut niin, että osumalla olisi ollut suurempaa vaikutusta.

Ortiz sai haavan silmäkulmaan erässä 7, päät kolisivat yhteen.

Ottelun aikana ja sen jälkeen kuultiin buuauksia yleisöstä, ottelu oli Lopezille hankana. Ortizilla oli avaimet voittoon, mutta hieman liian varovainen taktiikka kostautui.

Yksi tuomari näki ottelun Lopezille 117-111, tätä en aivan purematta nielaise. Itse arvostelin niukasti Ortizille: Perustelut: jos osuu jokusen kerran, eikä toinen osu kertaakaan..pitäisi erän mennä Ortizille..kaiken järjen mukaan..mutta en ehkä nähnyt Lopezin kovempia osumia..tai sitten tein virheen arostelussa.

Tasainen, mutta tylsä ottelu on lopullinen arvio.

Alla iskumääriä, kuva Espn/boxing

Tarkastin loppuun tilannetta maailmalta, enkä ole aivan yksin näkemykseni kanssa:

Esiottelut:
24 -vuotias Keyshawn Davis (10-0, 7 KOs) otti upean voiton entisestä kahden painoluokan mestarista Jose “Sniper” Pedrazasta (29-6-1, 14 KOs).
34 -vuotias Pedraza tuli haastamaan nuorukaista tosissaan, painoi väkisin lähelle, yritti prässätä..väliin vasurina väliin oikeakätisenä..mutta nyt oli kova kaveri vastassa.

Keyshawn Davis otti Olympia hopeaa 2020 ja häntä muuten valmentaa Brian ‘Bomac’ McIntyre.
Brian ‘Bomac’ McIntyre muistetaan siitä, että hän valmentaa myös todella kovaa Terence Crawfordia.

Keyshawn Davisin nimi kannattaa laittaa mieleen. Hän on kylmähermoinen, tarvittaessa tulisesti iskevä nuori kaveri.
Ei hätkähdä pienistä vastustajan ryntäyksistä vaan vastaa hyökkäykseen hyvällä liikkeellä tai tulisilla iskuilla. Tyylikästä tekemistä. Davis suojaa itsensä hyvin ja osuu tarkasti kovilla iskuillaan. Hän myös liikkuu älykkäästi tehden sitäkautta nyrkkeilyn vaivattoman oloiseksi.

Myös 19 -vuotias Abdullah Mason on mainittava. Hän otti KO 2 voiton Texasin Benjamin Gurmentista.
Abdullah Masonia (12-0, 10 KOs) valmentaa hänen isänsä Valiant Mason.
Masonin veljelksiä on ammattikehissä useampia, Abdullahin lisäksi kolme muuta.

Shakur Stevenson pitched in and said, “I think Abdullah Mason is the best young prospect in boxing. A lot of people can’t beat him. I think in the future, he’s gonna be hard to deal with for everybody.”