Uutiset

Raskaansarjan suomalaiskohtaaminen GeeBee Boxing Nightissa

Keni Aliu vastaan Elia Juusti GeeBee Boxing Nightissa

Huhtikuun 12. päivänä Helsingin Urheilutalolla iskettävässä GeeBee Boxing Nightissa nähdään raskaassa sarjassa suomalaiskohtaaminen, kun Keni Aliu, 24, ja Elia Juusti, 27, ottavat toisistaan mittaa kuusieräiseksi kaavaillussa ottelussa.

Kaikki neljä ammattilaisotteluaan voittanut Aliu iski viime ottelussaan maaliskuun alussa Kirkkonummella rajun toisen erän tyrmäysvoiton Nikola Knezevicistä. Amatöörinä Aliu saavutti muun muassa nuorten EM-pronssia ja aikuisten Pohjoismaiden mestaruuden.

Elia Juustin toistaiseksi kolmen ottelun mittaisen ammattilaisuran ainoa tappio tuli viime elokuussa kovalistaiselle Samuli Kärkkäiselle hajaäänituomiolla. 11 amatööriottelustaan peräti kymmenen voittanut Juusti ehti saavuttaa Suomen mestaruuden ja GeeBee-turnauksen sarjavoiton ennen ammattilaiseksi siirtymistä.

– Näiden herrojen ottelusta on vaikea kuvitella tulevan muuta kuin hurjaa kamppailua. Raa’an voiman lisäksi molempien vahvuuksiin kuuluu henkiset ominaisuudet. Tästä tulee varmasti tahtojen taisto, ja kun sellainen käydään kuusieräisenä pienillä ammattilaiskintailla, niin oksat pois, Elite Boxingin promoottorikolmikkoon kuuluva Miika Forsström ennakoi.

– Nyrkkeilyn ystäville on luvassa melkoinen herkkupala. Oma veikkaukseni lopputuloksesta on Aliun tyrmäysvoitto, Forsström jatkaa.
Perjantai-iltana 12.4. GeeBee-turnauksen iltatilaisuudessa isketään ensi kertaa turnauksen kärkiottelujen lisäksi ammattinyrkkeilyotteluita.

Aliun ja Juustin kohtaamisen lisäksi suomalaisammattilaisista kehässä nähdään ainakin Ilari Kujala, Anton Embulaev ja Elias Okkonen.

– Kysyimme myös Kujalalle ja Embulaeville suomalaisvastustajia, mutta nämä eivät tällä kertaa tarttuneet syöttiin. Nyt etsimme hyviä vastuksia ulkomailta, Forsström paljastaa.

– Tavoitteena on luoda yksi kautta aikojen hienommista GeeBee-illoista. Gunnar Bärlund on kautta aikojen menestynein suomalainen ammattinyrkkeilijä, joten ammattilaisottelut sopivat erinomaisesti perinteisen turnauksen yhteyteen kirsikaksi kakun päälle.

Pääsyliput ja VIP-pöydät: www.eliteboxing.fi

Kuvat, yläkuva oik. Keni Aliu; alempi kuva Elia Juusti: Photolies