Uutiset

Perälä kohtaa Ruotsissa Baranovsin

 

Nokialainen ammattinyrkkeilijä Ivan Perälä (7-0, 4 KO) iskee ammattilaisuransa 8. ottelun Ruotsin Katrineholmissa 7.9.2024. Perälä kohtaa 6-eräiseksi suunnitellussa ylemmän keskisarjan (77,0kg) ottelussa Norjassa asuvan latvialaisen AndrejsBaranovsin (2-1, 1 KO). Heinäkuussa 2022 ammattinyrkkeilydebyyttinsä iskeneelle Perälälle Ruotsi on Suomen, Norjan, Viron ja Itävallan jälkeen jo viides maa, missä nyrkkeilijä ottelee ammattilaisottelun.

 

Vauhdikkaasti ammattilaisuransa aloittaneen Perälän tahti viimeisimmän 1,5 vuoden aikana on kärsinyt loukkaantumisista, mutta nyt Aleksei Viktorovin valmentama mies pääsee valmistautumaan täysipainoisesti kohti syyskuista otteluaan. Viktorovin valmennusaikana Perälän nyrkkeily on positiivisella tavalla pelkistynyt ja kaikella tekemisellä on selkeä tarkoitus, sillä tähtäimessä on urheilullinen menestys, mikä ammattinyrkkeilyssä vaatii valmiutta pitkiinkin otteluihin.

 

Norjassa jo vuosia asunut, ja tatuoijana työskentelevä, AndrejsBaranovs on voittanut uudessa kotimaassaan muun muassa thainyrkkeilymestaruuden. Kahden voiton lisäksi miehen listalle on kirjattu Suomessa maaliskuussa Anton Embulaevia vastaan tullut tappio.

 

-Hienoa saada päivämäärä kalenteriin ja suunnattua ajatukset ja valmistautuminen tiettyä vastustajaa vastaan tiettyyn päivään. Ottelutaukoa kertyy nyt jälleen noin 6 kuukautta, mutta kaikki saadaan hiottua huippuunsa siihen, kun kohtaan Baranovsin. Päävalmentajani Viktorov lomailee elokuussa synnyinmaassaan, mutta valmistautuminen saadaan silti hoidettua yhteistyössä ja lisäksi myös Aki Sipilä on luvannut olla avuksi, kommentoi Ivan Perälä.

 

-Hienoa, että tämä alun perin kesäkuulle sovittu Baranovs-ottelu saadaan viimein käytyä. Alkujaan Perälän tiimin piti matkustaa syyskuussa Itävaltaan ottelemaan, mutta Ruotsin ottelu on meille paljon kustannustehokkaampi vaihtoehto, sillä mekin kamppailemme jatkuvasti yhteistyökumppanien tukieurojen riittävyyden kanssa, kommentoi manageri Markus Lammi.

 

-Samalla tämä syyskuinen ottelu on hyvä koetinkivi Perälän tämän hetken tasolle, sillä Baranovs on Embulaev-tappionsa jälkeen tehostanut harjoitteluaan ja tulee todenteolla haastamaan Ivania. Tämän ottelun myötä katkeaa myös 15 vuoden käsittämätön tauko siinä, että milloin suomalainen ammattinyrkkeilijä on viimeksi otellut Ruotsissa, sillä kun ammattinyrkkeily jälleen ”laillistui” Ruotsissa vuonna 2007, niin Tommy Heiniemen (01/2007) jälkeen Ruotsissa iskivät Sami Elovaara, Samuli Leppiaho ja Amin Asikainen (09/2007), Robert Helenius (06/2008 ja 09/2008) sekä viimeisimpänä Tuomo Eronen (09/2009), mutta sen jälkeen hanat sulkeutuivat jostain syystä, jatkaa Lammi.

 

Ivan Perälän lisäksi samassa Katrineholmin tapahtumassa iskee comebackin tekevä Marko Mononen (8-6, 1 KO), joka kohtaa 8-eräiseksi suunnitellussa BBU-liiton alemman raskassarjan mestaruusottelussa kotikaupungissaan iskevän Samo Jangirovin(8-5-3, 1 KO).

 

Ivan Perälän tiimi järjestää Perälän ottelusta https://solidsport.com/bbu -kanavalla suomeksi selostetun livelähetyksen, joka on ostettavissa 4,99e hinnalla. Lähetyksen ostomahdollisuus julkaistaan kanavalla myöhemmin heinäkuun aikana ja lähetys koskee vain Ivan Perälän ottelua.