Uutiset

Naoya Inoue, luvun kautta selkeään ja ylivoimaiseen voittoon

Mon 6, May – Tokyo Dome, Tokyo

IBF World Super Bantam
WBA Super World Super Bantam
WBC World Super Bantam
WBO World Super Bantam

Naoya Inoue 26-0-0 VS Luis Nery 35-1-0
Voittaja:
Naoya Inoue TKO 6

WBA World Bantam
Takuma Inoue 19-1-0 VS Sho Ishida 34-3-0
Voittaja:
Takuma Inoue PST 118-109, 118-109 ja 116-111

WBO World Bantam
Jason Moloney 27-2-0 VS Yoshiki Takei 8-0-0
Voittaja:
Yoshiki Takei PST 116-111, 117-110 ja 116-111

Japanissa iskettiin kova matsi viikon alkuun, draamaa ja jännitystä koettiin jo eka erästä alkaen

Tokyo Domen vuonna 1988 valmistunut Arena oli lähes täynnä kannustavia faneja.
Tokio Domen areenasta sen verran, että kaikki varmasti muistavat, kun Mike Tyson kohtasi siellä vuonna 1990 Buster Douglasin! Matsia markkinoitiin nimellä Tyson is Back!,

Tyson oli voittamaton, kiistaton raskaansarjan mestari, mutta hän saapui otteluun surkeassa vireessä..hän oli jo pidempään harjoitellut yöaikaan siten, että yöt kului ryypäten ja juhlien…se peli ei vetele, sillä Tyson hävisi tyrmäyksellä 42:1 altavastaajalle Douglasille!

Palataan takasin Inouen vs Nery otteluun:

Meteli nousi äärimmilleen, kun Meksikosta saapunut vasuri, Luis Nery pudotti Inouen luvulle jo eka erässä!

Noin 45000 ihmistä nousivat kannustamaan, kuin ihmeen kaupalla kotikehän Inoue nousi nopeasti polvensa varaan kuuntelemaan luvun kasiin!

Inoue teki selkeitä virheitä ottelun alussa, joista Nery rankaisi kovalla takimmaisen käden yläkoukullaan.

Ennen Inouen putoamista luvulle, miehet olivat lähietäisyydellä.

Inoue alkoi työntää Nerya kauemmas, nosti leukaansa, alkoi valmistelemaan oikean käden iskuaan ja samalla hänen oikea kätensä karkasi pois suojauksesta. Hän ikäänkuin alkoi lataamaan iskua kaukaa olkavarren takaa.. Vakava virhe etenkin, kun leuka nouseee ylös ja otellaan vasuria vasuria vastaan..toki tuohon olisi tarttunut myös oikea kätinen vastustaja..eri iskun turvin, mutta silti.

Nery kajauttu perille kovan iskun takimmaisella kädellään, josta mestari selvisi yllättävän nopeasti takaisin ottelukuntoon.

Uran ekat luvut kuitenkin, myös Nery iski kovaa, etenkin ottelun alussa, kun ollaan täysissä voimissa.

Inouen tekemisessä näkyi omaan silmään alkuun jotain outoa, olisiko väärin sanoa, että ylimielisyyttä?

Hän kiskoi iskujaan täydellä teholla, lähti hyökkäyksiin kaukaa parin askeleen vauhdilla ilman minkäänlaista valmistelua yms..

Aivan kun Inoue olisi halunnut näyttää, miten kaveri laitetetaan heti unille;)

Toiseen erään Inoue skarppasi, nyt kehässä nähtiin tuttua tehokasta ottelemista, nopeaa jalkatyötä ja herkästi irtoavia iskuja.

Toisessa erässä Nery otti luvut, hän innostui hyökkäämään kovalla vauhdilla, mutta pysähtyi Inouen vasempaan koukkuun, kuin seinään. Siitä luvut kasiin.

Inoue otti liikettä taakse kuin Nery lähes ryntäsi hänen päälleen..Inoue stoppasi, jalat maahan ja yläkoukku osui upeasti.
Neryn otteleminen meni jo eka erän lopulla yliyrittämisen puolelle. Hän löi jokaisen iskun kovaa, eivätkä jalat toimineet siten, että hän olisi mestaria saanut kunnolla tähtäimeen. Se, että lyö kovaa on riitettävä; sillä jos alat erikseen yrittämään kovaa kiskomista ja lyöntejä yli täyden voiman..niin on sanomattakin selvää, että vain tuurilla voit huitoa osuman tällä tasolla.
Inouen tasoinen huippu ei säikähdä riehumista, päinvastoin, hän hyödyntää tilanteen salakavalalla iskullaan.

Inoue kykenee lyömään suht paljon ja osuu myös korkealla prosentilla. Tähän kun pistetään sekaan kovia, hyvin kohdistettuja iskuja, niin tulos alkaa näkymään.

Erässä viisi Inoue vie matsia selkeästi, hän osuu useasti kovaa oikeallaan, mutta Nery putoaa jälleen vasemmasta yläkoukusta.
Se osuu kahdesti peräkkäin, välissä oli u-väistö..pieni tauko ja koukku osui rajusti. Neryn kohtalo alkaa olla selvillä.

Nery lähti iskusotaan Inouen kanssa ja maksoi siitä lopulta kovaa hintaa.

Erässä kuusi Nery oli täysin aseeton.
Väsynyt ja kovia iskuja vastaanottanut haastaja. Oli selvää, että hänen kohtalonsa alkaa sinetöytymään tässä ottelussa.

Lopulta Inoue naulaa Neryn kolmen iskun sarjalla: Vasen koukku, oikea uppari, jota seurasi kova oikea suora. Nery putosi pahasti ja ottelu päättyi tähän.

Tätä samaa komboa olen itsekkin harjoittanut useille kavereille;) Sitä en tiedä, että mistä Inoue sen tiesi:) Harjoitusrinkimme/keskusteluryhmämme teknisistä asioista lienee vuotaa!

Ottelun lopputulos on TKO 6 voitto Inouelle hän säilyttää kiistattoman mestaruutensa. Inoue sai nyt vakavan varoituksen siitä, että on kyettävä ottelemaan tarkasti ja jokaiseen otteluun on tuotava se paras versio itsestään.
Jokainen haastaja yrittää satuttaa sinua ja viedä kunniasi, tittelisi..ja he ovat tosissaan. Osa on valmistautunut tämän tason otteluun lähes koko elämänsä!
Edes Inoue ei voi lähteä soitellen sotaan, nyt hän putosi kanveesille ja vain siksi, että alkuun hän ei otellut edes lähellä omaa parasta tasoaan.

Kuva ESPN/BOXING

Tulevaisuus? Inoue on jo neljän painoluokan mestari

Tulevaisuus Inouen osalta vaikuttaa siltä, että hän ottelee vielä kerran tässä 122 lbs painoluokassa.
Vastaan on tulossa joko Australian Sam Goodman tai Uzbekistanin Murodjon Akhmadaliev.

Goodman on korkealle rankattuna WBO- ja IBF -liitoilla.
Akhmadaliev on WBA-liiton ykköshaastajana.

Seuraavan matsin jälkeen Inoue on valmis uuteen haasteeseen, sillä hän aikoo nousta myös viidennen, alle 126 paunaisten mestariksi! Se tarkoittaa höyhensarjan painoiluokkaan nousemista!

Alla höyhensarjan rankkausta, näissä alemmissa painoluokissa sarjoja on aika tiheässä. Ottelijat ovat kevyitä, joten ottelijoiden koko kasvaa suhteessa tai prosentuaalisesti aina selkeästi.

Kova urakka on Inouella edessään. Jännittävää on seurata, että miten suureen painoluokkaan asti hänen iskivoimansa tulee riittäämään ja miten mies kestää itse yhä kovenevia iskuja.

En näe, että Inoue olisi aivan samaa luokkaa kuin vaikkapa Filippiinien Manny Pacquiao. Voin olla väärässä, mutta Manny oli ilmiömäinen- Hän kykeni lyömään kovaa ja paljon varsin suurissa painoluokissa..vrt lähtötilanne painojen suhteen. Toki Manny aloitti ammattilaisena jo lapsena, mutta jos nyt puhutaan aikuisiän otteluista. Hän nousi mestariksi ylemmässä välisarjassa

Wiki:
Manny Pacquiao competed in professional boxing from 1995 to 2021. Regarded by boxing historians as one of the greatest professional boxers of all time, Pacquiao is the only boxer in history to win twelve major world titles in eight different weight divisions.
He is also the first boxer in history to win the lineal championship in five different weight divisions, as well as being the first boxer in history to win major world titles in four of the original eight weight divisions of boxing, also known as the ”glamour divisions”: flyweight, featherweight, lightweight and welterweight

In July 2019, Pacquiao became the oldest welterweight world champion in history at the age of 40, and the first boxer to become a recognized four-time welterweight champion after defeating Keith Thurman to win the WBA (Super) welterweight title.[11][12][13] Pacquiao also holds the record of being the only boxer to hold world titles in four different decades, in the 1990s, 2000s, 2010s, and 2020s.