Uutiset

Lauantain otteluita: Taylor vs Catterall 2!

Sat 25, May – Centre Gervais Auto, Shawinigan

WBC Continental Americas Super Middle
Chirstian Mbilli 26-0-0 VS Mark Heffron 30-3-1

Heavy
Arslanbek Makhmudov 18-1-0 VS Miljan Rovcanin 27-3-0

light heavy
Mehmet Unal 9-0-0 VS Rodolfo Gomez Jr 14-7-3

Pääottelussa vuoden 2016 Olympiaiskijä Chirstian Mbilli.

Kamerunista syntyisin oleva Mbilli muutti Ranskaan vuonna 2006 vanhempiensa kanssa. Hän myös edusti Ranskaa Olympialaisissa.

Tulevassa ottelussaan Mbilli tulee kohtaamaan Englannin Mark Heffronin. Mark Heffronia valmentaa nykyisin Lee Beard, teknistä apua on saatu mm: Ricky Hattonilta.
Kaikesta huolimatta Mbilli nousee otteluun suosikkina. Heffronin puolesta on sanottava, että mies iskee nukuttavasti, mutta hän ei ole aivan kärkinimiä kohdannut.
Heffron on aloittanut nyrkkeilyn kisamielessä jo pikkupoikana, mutta nuoresta asti lajia on harjoittanyt myös edelleen voittamaton Mbilli.

Illassa on mukana raskaansarjan miehistä Venäjältä lähtöisin oleva tyrmääjä Arslanbek Makhmudov. Hän tekee kehään paluuta tappion jälkeen. Hän otti aika löylyt Saksan Agit Kabayelilta.
Agit Kabayel on kivenkova ottelija, 18.5.2024 hän tyrmäsi Kuuban Frank Sanchezin.
Tulevassa ottelussaan Makhmudov tulee kohtaamaan Serbian Miljan Rovcanin.
Miljan Rovcanin on kohdannut urallaan jokusen nimimiehen ja kärsinyt näissä otteluissa tappioita. Edellinen tappio tuli vuonna 2022 ja vastassa oli Usa:n raskaansarjan lupaus Jared Anderson.

Sat 25, May – Royal Arena, Copenhagen

WBC World Bantam
WBO World Bantam
10*2 min
Dina Thorslund 21-0-0 VS Seren Cetin 11-0-0

Tanskan Dina Thorslund puolustaa kahden liiton titteleitään, hänet tulee haastamaan Turkin Seren Cetin.
Molemmilla on kohtuullisen tukeva isku, recordista päätellen.

Sat 25, May – First Direct Arena, Leeds

super light
Josh Taylor 19-1-0 VS Jack Catterall 28-1-0

BBBofC British Cruiser (vacant)
Cheavon Clarke 8-0-0 VS Ellis Zorro 17-1-0

Light
Gary Cully 17-1-0 VS Francesco Patera 29-4-0

Leedsissä isketään todellakin ruudinkäryinen uusintaottelu, kun Josh Taylor kohtaa Jack Catterallin!

Edellisen ottelun voitti virallisen tuomion mukaan Josh Taylor. Matsi oli kova ja tasainen, Taylor julistettiin voittajaksi hajaäänin, joten tuomio oli kyllä hyväksyttävissä..vaikka itse siitä purnasin.
Edellisen kerran miehet iskivät yhteen vuonna 2022 Glasgowssa, Taylorin kotikehässä. Taylor oli tuolloin ylemmän kevytsarjan kiistaton mestari.

Jack Catterall on taitava ja varsin kovaluontoinen vasuri Lancashiresta. Hänen uransa ainut tappio on tullut Josh Taylorille.
Edellisen kohtaamisen jälkeen Catterall on otellut kahdesti, viimeisin ottelu on isketty 10/23 ja siinä kaatui jo parhaastaan hitusen hiipunut, usean painoluokan ex-mestari Jorge Linares.

Taylor puolestaan on otellut vain kertaalleen miesten edellisen ottelun jälkeen. Hän kohtasi 6/2023 Teofimo Lopezin, tappio tuli, mutta Taylor otteli hyvin. Hän on varmasti vireessä myös tulevassa ottelussa, itseasiassa hänen on voitettava ottelu vaikka väkisin.

Vedenvälityksessä nähdään Catterall suosikkina ja hänelle lyön vetoni, ehdottomasti. Myös ratkaisemattomaan on laitettava pieni panostus.

Jännittävä kahden vasurin kohtaaminen on tulossa!
Taylor on miehistä se, kenellä on kovemmat meriitit. Hän oli mukana jo 2012 Olympialaissa ja recordista löytyy useampia maailman huipulla iskeneitä kavereita.

Uskoisin, että Taylor lähtee otteluun agressiivisesti, hänen olisi saatava homma heti haltuun. Mutta tässä on sellainen juttu, että Catterall on tyyliltään hankala. Epäilen, että Catterall ottelee todella tarkasti ja pysyttelee puolustusasemissa paino ”takajalalla”. Jack Catterall osaa sen homman ja siitä asemasta hän kykenee lyömään kovia skodeja paikan ilmaantuessa.

Jack kestää hyvin iskuja ja hän on taitava.

Oma ennakkoni voisi olla sellainen, että Catterall tämän voittaa, en pitäisi ihmeenä voittoa ennen täyttä aikaa, mutta loppueriin joutuu painamaan tosissaan töitä!

Superjännittävä ottelu on tulossa!
Nyt on lupa odottaa lattiassa käyntejä, haavoja ja muuta dramaattisia käänteitä. Nämä miehet iskevät nyt kunniasta! Ruudinkäryä on varmasti ilma sakeana!

Catterallin listalta sellainen poiminta ja muisto, että Suomen Jarkko Putkonen kohtasi hänet vuonna 2015. Jarkko kärsi tappion pistein, mutta taisteli sitkeästi täydet 10 -erää.

Jarkko iski vuosien saatossa useamman kovanluokan matsin, häntä ei ole suotta valittu vuoden soturiksi vuonna 2018.

First Direct Arena Leedsissä sijaitsee noin 50 kilometriä Manchesterista koilliseen. Areena vetää sisuksiinsa noin 14000 ammattinyrkkeilyn ystävää.

First Direct Arenalla tulee olemaan järjetön meteli, molemmilla on kannattajansa!

Miesten eka kohtaaminen käytiin Taylorin kotikehässä Glasgowssa, Skotlannissa, nyt matsi isketään lähempänä Catterallin kotiseutua.

Catterallin saapuminen ottelupaikalle vie reilun tunnin omalla autolla, kun taas Taylorin matka kestää vajaat neljä tuntia..navigaattorista tarkastettuna.

Dazn näyttää tapahtuman suorana, lähetys starttaa klo 21:00 meidän aikaamme!

Tapahtumassa on mukana muitakin kiinnostavia matseja, luonnosesti.

Cruiserin painoluokassa kehään kipuaa Jamaikalla syntynyt, mutta Englannissa vaikuttava Cheavon Clarke. Hän tulee kohtaamaan hieman kokeneemman Ellis Zorron.

Clarke oli mukana 2020 Olympialaisissa. Hän nousee otteluun ennakkosuosikin asemissa.

Zorro puolestaan kuuluu Hajji Muhiksen ystäviin ja tiimikaverihin. Molemmat miehet kuuluvat Martin Bowersin manageroimiin ottelijoihin.

Zorro kohtasi edellisessä ottelussaan Australian Jai Opetaian. Tappio tuli eka erässä, mutta Zorro ei lähde tekemään kevyempää paluuta kisakehään vaan on valmis kohtaamaan heti lujaiskuisen Clarken.

Ammattinyrkkeilijä Hajji Muhis on paikanpäällä seuraamassa ystävänsä ottelua, myös pukkarissa ennen ottelua ja sen jälkeen. Vaihdoin eilen kuulumisia Hajjin kanssa, joten voi olla, että hyvällä tuurilla saamme jokusen kuvan paikanpäältä!

ps.
Mukana on myös kiinnostava kevytsarjan matsi! Skotti Gary Cully tulee kohtaamaan Belgian Francesco Pateran!
Mikäli Patera on edes lähellä sitä kuntoa, missä hänet nähtiin vaikkapa Tatlin kohtaamisissa vuosia sitten, niin peräti 188 -senttinen vasuri Gary Cully saattaa joutua suuriin vaikeuksiin! Veikkaan jopa, että Patera voittaa tämän ottelun!

Jarkko Putkonen antoi sivustollemme ajatuksiaan ottelusta Taylor vs Catterall!

Jarkko ennakoi, että Catterall tulee ottelun voittamaan. Mahdollisesti ennen täyttä aikaa.

Jarkko aprikoi, että mikäli Taylor haluaa näyttää ns. kaapin paikan ja tulee rajusti päälle, niin se sopii hienosti Jack Catterallille. Vastaiskuja ja taitavaa puolustusta tullaan näkemään.

Jarkko kohtasi Catterallin vuonna 2015. Hän sai ottelutarjouksen ollessaan sotilaana metsän siimeksessä.

Jarkko hyväksyi tarjouksen ja matkasi lopulta Manchesteriin ottelemaan.

Jarkko muistaa ottelun tarkasti. Hän pitää Catterallia taitavana ja fyysisenä vasurina. Vasurit eivät ole Jarkolle mieluisimpia kilpakumppaneita, mutta Jarkko onnistui mielestään hyvin ottelussa. Tappio tuli, mutta minkäänlaista hätää Jarkolla ei ollut. Uusinta olisi maistunut ehdottomasti!

Jarkko on kohtaamisen jälkeen ystävystynyt Catterallin kanssa ja vaihtaa edelleen kuulumisia ajoittain.