Eikan Boxing Night 2 ottelukortti täydentyy

Pro Boxing Team Finlandin ja Eikan Pubin yhteistyössä Järvenpään Aino Areenalla lauantaina 25.3. järjestämän Eikan Boxing Night 2 -ammattinyrkkeilytapahtuman ottelukortti on nyt täydentynyt kahdella valmiilla otteluparilla.

Ylemmän välisarjan (68,0kg) 8-eräiseksi suunnitellussa ottelussa BBU-liiton mestaruusvyöstä kamppailevat Pro Boxing Team Finlandin riveissä iskevä 32-vuotias Amin Nuri (4-1, 1 KO) ja Virossa asuva ukrainalaissyntyinen Artem Liashevych (3-2-1, 0 KO). Nuri on kahdessa aiemmassa ottelussaan kohdannut vaaralliset pohjoismaalaiset iskijät ja selviytynyt haasteistaan voittajana, kun hän aiheutti ensin viime toukokuussa Norjan Jamshid Nazarille tämän ammattilaisuran avaustappion ja lokakuussa kukisti Tanskan Frank Madsenin pisteillä. Liashevych on puolestaan vieraillut kahdesti aiemmin ammattilaisena Suomessa voittaen ensin Antti Hietalan pisteillä elokuussa 2020 ja häviten Dmitri Tretyakille pisteillä helmikuussa 2022. Kummallekin nyrkkeilijälle kyseessä on ensimmäinen titteliottelu.
-Odotan ottelua kovasti, vastassa on kova nyrkkeilijä, joka on todella yritteliäs ja joka tulee todellakin taistelemaan voitosta, se on nähty hänen edellisissä otteluissaan. Pään täytyy pysyä kylmänä, käsien ylhäällä ja leuan alhaalla, omalla hyvällä liikkeellä ja taidolla täytyy pitää kaveri aisoissa, kommentoi moninkertainen amatöörien SM-kultamitalisti Amin Nuri.

Välisarjan (66,7kg) 4-eräiseksi suunnitellussa ottelussa jo vuonna 2018 vasta 17-vuotiaana, historian nuorimpana suomalaisena, ammattinyrkkeilyssä debytoinut oululainen Elias Okkonen (3-0-1, 1 KO) palaa kehään kohdatessaan Vaasassa asuvan 24-vuotiaan Morad Hadadin (1-2, 0 KO). Nyt 22-vuotiaan oululaisnyrkkeilijän meriittilistalta löytyy muun muassa 3 nuorten Suomen mestaruutta sekä turnausvoittoja niin koti- kuin ulkomailta sekä nuorten EM-kisaedustus Bulgariassa vuonna 2017. Ilkka Timosen valmentaman Okkosen manageroinnista vastaavat Harri Okkonen sekä Marko Remahl ja urheilijan tavoitteet on suunnattu yksittäistä ottelua pidemmälle.
-Olen treenannut viime syksystä alkaen paluuta varten ja nyrkkeily tuntuu jälleen hauskalta ja odotan innokkaana paluuta kehään. Pitkän tauon jälkeen paluu nyrkkeilyn maailmaan on sujunut yllättävän hyvin ja kaikki etenee suunnitellusti. Tauon aikana olen säännöllisesti urheillut ja tämä on helpottanut asiaa, kun peruskuntoa ei ole tarvinnut lähteä rakentamaan nollasta. Vaikka uraa mennään ottelu kerralla eteenpäin, niin tavoitteenani on otella aktiivisesti ja että otteluittain tasoa nostetaan. Ensimmäinen tavoitteeni on saada tehtyä paluu ja muutama ottelu alle, jonka pohjalta katsellaan realistisia tavoitteita kohti tulevaisuutta, jotain kuitenkin päämäärätietoisuudesta kertoo se, että olemme avanneet uraani koskien kotisivut osoitteessa https://www.teamokkonen.fi/, kommentoi Elias Okkonen.

Eikan Boxing Night 2 -tapahtuman pääottelussa Samuli Kärkkäinen (16-1, 7 KO) kohtaa 10-eräiseksi suunnitellussa alemman raskassarjan (90,7kg) BBU-liiton mestaruusottelussa ukrainalaissyntyisen, mutta Italiassa asuvan, kolminkertaisen EU-mestarin Serhiy Demchenkon (23-18-1, 15 KO). Kaiken kaikkiaan tapahtumassa isketään 7 ammattilaisottelua ja kotikehäläisinä nähdään jo mainittujen nyrkkeilijöiden lisäksi ainakin raskaansarjan Mika Mielonen (5-0, 5 KO), Henri Malmström (0-1, 0 KO) sekä debytoiva naisnyrkkeilijä Serwa Palani.
Tapahtuman ennakkolipunmyynti on käynnissä Eikan Pubin lippukaupassa osoitteessa https://eikanpub.tapahtumiin.fi/fi/events/pwdg/event_buybox/show/63d29777f81221cd368b4567 , minkä lisäksi lippuja voi ostaa tapahtuman kotikehän nyrkkeilijöiltä.
Eikan Boxing Night 2 -ammattinyrkkeilytapahtuma Aino Areenalla (Maamiehenkatu 14, 04400 Järvenpää) lauantaina 25.3.2023 klo 16 alkaen. Liput alkaen 35 euroa. Lisätiedot: Pro Boxing Team Finlandin facebook-sivuilta.